Viden og nyheder

Her har vi samlet en række links til viden om open source. Det er vores erfaring, at nogle fortsat er usikre på, hvad open source er for noget, og om det er sikkert at bruge

Viden og seneste nyt omkring open source

Et af formålene med OpenGovTech.dk er at bringe klarhed og fjerne myter, så læs med nedenfor og giv gerne dit besyv med på bloggen eller via en mail til os.

Dansk enegang med lukket corona-app

Med lukket software som den danske corona-app har kun de få med adgang mulighed for at finde fejl. Formålet med den danske corona-app smittestop.dk er også at redde liv. Så meget har den til fælles med Volvos

Læs mere »

Hvor er de kommunale it-investeringer?

I coronakrisens skygge lider de it-virksomheder, der handler med offentlige myndigheder, fordi myndighederne udskyder og aflyser opgaver, skriver direktør Morten Kjærsgaard fra Magenta i dette opråb til kommunerne.

Læs mere »

De kloge deler

Deleøkonomien er kommet for at blive. For åbenhed er indbringende. Men den handler om meget mere end boligudlejning og taxakørsel. Tusindvis af virksomheder er begyndt at levere åbenhed og fleksibilitet til gavn for hele samfundet.

Læs mere »

Her har vi samlet en række links til viden om open source. Det er vores erfaring, at nogle fortsat er usikre på, hvad open source er for noget, og om det er sikkert at bruge.

Et af formålene med OpenGovtech.dk er at bringe klarhed og fjerne myter, så læs med nedenfor og giv gerne dit besyv med på bloggen [link til /bloggen/] eller via en mail til os [link til /kontakt/] 

Er open source lovligt?

Kammeradvokaten har i samarbejde med OS2-fællesskabet udarbejdet et notat, der kortlægger juraen i OS2-fællesskabets projekter 

https://os2.eu/blog/nu-faar-vi-et-open-source-notat

De juridiske aspekter 

– tre vejledninger du kan bruge i forbindelse med udbud og kontrakter

I forlængelse af notat om de juridiske aspekter af open source har vi anført et link til en række vejledninger til anskaffelse af open source-løsninger. Det handler om licenser, udbud og kontrakter. Det er Aarhus Kommune, der har udarbejdet vejledningerne, der indeholder relevant og vigtig viden omkring open source og anskaffelsen af open source software.

https://faq.os2.eu/open-source-anskaffelse-licenser-jura-udbud-og-kontrakter?collection=72

Vil du læse videre om open source?

Tag et kig på OpenGovtech-bloggen [link til /bloggen/]

Eller kig i vores artikel-samling [link til /artikler/]

[Mads, jeg tænker, vores artikel-samling består af noget af det, jeg har skrevet, plus hvad vi ellers kan finde. Vi kan starte med en side med overskriften ‘Artikler’ og så disse links: